Корнелия Нинова в ролята на Върховния съд: Няма невинни. Калин Стоянов и Живко Коцев не трябва да остават в МВР

0
876
Корнелия Нинова Снимка: БТА

За нас това е кабинет на ГЕРБ, категорична е лидерката на БСП

„За сбърканите промени в Конституцията отговорност носят ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС. В резултат на това имаме политически служебен кабинет. За нас това е кабинет на ГЕРБ, начело с Главчев е ясно, че не можем да говорим за независим кабинет”, коментира новата власт лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Тя добави, че са гласували против измененията в основния закон и не са отишли на „квазиконсултациите при Радев“, защото не били истински, а опит партиите да бъдат съотговорни към това, което става, поясни Нинова.

Събитията в МВР подлагат на съмнение честните избори, добави соцлидерката, а това е най-важната работа на служебния кабинет.

„Това, което се изнася за МВР е потресаващо“, добави тя и поясни, че оставането на Калин Стоянов на поста министър на вътрешните работи е грешка.

„Заложени са мини, и то в едно от най-важните министерства. Това е първият служебен кабинет, който започва с протести още преди полагането на клетва. За нас той не трябва да е министър. За нас не трябва и Живко Коцев да остава на поста си главен секретар. Това само по себе си създава напрежение, няма невинни”, коментира Корнелия Нинова.