Костадин Ангелов: Рашков ни направи голяма услуга

0
330
Проф. Костадин Ангелов

Вътрешният министър доказа, че е невярна една от най-големите лъжи, разпространявани срещу Борисов – тази със снимките, казва той

В момента предсрочните избори не са най-доброто нещо за България, каза в ефира на Нова нюз Костадин Ангелов от ГЕРБ-СДС. По думите му стъпка към предсрочни избори ще бъде предприета тогава, когато моментът за това е подходящ.

„Имаме редица кризи и нито едно решение за тях. Само пожелания в бъдеще време. Това е изключително опасно за нашата държава, особено на фона на война, близо до границите ни. Ще предприемем стъпки към сваляне на правителството, когато моментът е подходящ. Не ни притеснява това, че нямаме мнозинство, винаги сме следвали интересите на българските граждани. Сега надделяват гласовете, че правителството става опасно за България. Липсата на решения и адекватни действия в тези безпрецедентни кризи в страната са опасни за нашата страна. Една от възможните парламентарни процедури е внасяне на вот на недоверие”, добави той.

Във връзка със задържането на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов Ангелов заяви, че вътрешният министър Бойко Рашков е направил услуга на партията.

„Той доказа, че е невярна една от най-големите лъжи, разпространявани срещу Борисов – тази със снимките, които бяха разпространени. Това, което се случи, доказва, че Борисов вкъщи няма нищо, че тези пачки и клипчета се оказаха лъжа. Премиерът Кирил Петков и Бойко Рашков намесиха европейската прокуратура, казвайки, че арестите на Борисов, Горанов и Арнаудова са резултат на съвместни проверки. Оказа се, че европейската прокуратура няма нищо общо с тези незаконни задържания”, добави той.

Костадин Ангелов коментира още, че обвиненията на бизнесмена Васил Божков не притесняват ГЕРБ. „Да се притесняваме от човек, който има 19 обвинения и чийто прякор знаем какъв е – това е негова нормална защитна теза”, каза още Ангелов.