Рашков шикалкави за измамата „Гномгейт“

0
463
Бойко Рашков

Има подслушвани политици, няма да кажа повече, заяви за пореден път вътрешният министър

Вътрешният министър Бойко Рашков продължава да шикалкави по аферата „Гномгейт“ и не дава ясни отговори – има ли подслушвани политици от опозицията в месеците преди изборите, кои са те, по какви разследвания и с какви доказателства разполага.

В деня, когато Атанас Атанасов оповести „разкритията си“, Рашков беше изненадан и дори ги неглижира, но през нощта се сети, че знае нещо по въпроса и обяви пред БТА, че са следени политици, включително и служебният премиер Стефан Янев, който пък каза, че се информира от медиите за скандала.

От спецсъда отрекоха да са давали разрешения за СРС-та срещу политици, бившите шефове на ДАНС и „Вътрешна сигурност“ също категорично опровергаха твърденията.

От началото на скандала Рашков неизменно повтаря като латерна, че политици са подслушвани, но без никакви подробности.

„Има хора, които са подслушвани и които са политици. Точка по въпроса. Колко и кога? Аз ще кажа. Аз ще реша кога да изляза и да кажа нещо”, заяви днес Рашков, цитиран от NOVA.

„Аз говорих 5 години за тези нарушения и престъпления във връзка с използването и прилагането на СРС-та. ГЕРБ си правеше оглушки за тези престъпни действия, сега са тръгнали да се защитават. Да, в действителност такива случаи има. Толкова ще кажа. Няма да кажа повече”, продължи Рашков.