Костадин Ангелов: За нас бюджетът за здравеопазване е бюджет на измамата и ние няма да го подкрепим

0
109
Костадин Ангелов Снимка: архив

За първи път здравен министър отсъства, когато се обсъжда бюджетът, подчерта депутатът от ГЕРБ

За първи път здравен министър отсъства, когато се обсъждат парите за здравеопазване, коментира при обсъждането на бюджета за НЗОК депутатът от ГЕРБ и бивш министър на здравеопазването проф. Костадин Ангелов.

„Числата в бюджета на НЗОК са същите като миналата година, цифрите са еднакви. Вие много добре сте преписали нашия бюджет и сега се каните да правите реформи“, отбеляза той.

Според Ангелов планът на премиера с леглата в болниците е претърпял провал.

„Ще ви припомня за плана „Петков“, който имаше за цел да следи реанимационните легла, за да не остават хора извън лечебните заведения. Жена на 58 г. е обикаляла с линейка и в 4 болници не е успяла да намери легло. Това е белег на вашия провал, на плана „Петков“, на вашия експертен потенциал в здравеопазването“, отбеляза проф. Ангелов.

Той попита как управляващите ще осигурят повече контрол и как ще има по-добро обслужване в малките населени места, което е записано в управленската им програма.

„Слепи и глухи сте за проблемите здравеопазването. Давате повече пари за доболнична помощ, а това ще се отрази ли в повече услуги за здравноосигурените – няма програми. Не знам какво означава средносрочен план, това е бюджет за второто тримесечие на 2022 г., защото за първото приехте нашия бюджет от миналата година. Цялата ви програма няма да се спазва и няма да се случи. За нас това е бюджет на измамата и нашата група няма да го подкрепи“, коментира проф. Костадин Ангелов.