Костадин Костадинов: Безотговорно и изключително престъпно изказване на Кирил Петков за Северна Македония

0
433
Костадин Костадинов

„Възраждане“ имала за цел да управлява държавата самостоятелно

Като „изключително безотговорно и изключително престъпно изказване“ определи пред БНТ позицията на Кирил Петков за Република Северна Македония/РСМ/ лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов. Поводът е заявката на Кирил Петков за нов подход към решаването на въпроса за ветото на страната ни, както и че трябва да преосмислим политиката си към западната ни съседка и обещанието, че политиците у нас повече няма да правят проблеми.

„Политиците у нас никога не са правили проблемите“, напомни Костадинов по повод думите на лидера на „Продължаваме промяната“/ПП/, които бяха цитирани от македонските медии.

Лидерът на „Възраждане“ припомни, че преди месеци американският президент спомена само две имена на българи покрай инициативата „Три морета“ – на президента Румен Радев и на тогавашния служебен министър Кирил Петков. Затова на този етап „Възраждане“ не намира сходства с победителите на вота.

„България в момента е окупирана американска територия“, отбеляза Костадинов.

По думите му от партията ще определят отношението си към останалите формации в парламента на базата на заложеното в собствената им програма.

„Възраждане“ има за цел да управлява държавата самостоятелно“, категоричен е Костадинов. Той подчерта, че за партията му властта не е самоцел, а властта е средство за постигане на целта – нормализация на обществения живот в страната, план за програма за преодоляване на демографската катастрофа, възстановяване на образователната и здравната система. До момента от „Възраждане“ не виждат политически сили, които да заявяват намерения за разговор в тази посока.

„Това, което за нас и избирателите на „Възраждане“, а и за част от избирателите на другите партии е най-важно, е постигане на пълна нормализация на живота в страната, премахване на ограничителните мерки и на дискриминационния зелен сертификат“, изтъкна Костадинов. Той си обяснява постигнатия резултат от формацията му с това, че на практика е имало двойно застраховане при гласуването.

„Машинният вот беше дублиран с броене на хартиените отрязъци, което превърна шанса да се манипулира вотът в отрицателен“, смята Костадинов.