Костадинов: ДБ използваха ПП като донор и взеха много повече мандати от електоралната си тежест

0
119
Костадин Костадинов

Избиратели на ПП гласуваха за „Възраждане“, защото искаха реална промяна, посочи той

„Позицията на „Възраждане“ е ясна – ще подкрепим само кабинет с наш мандат. Имаме готов кабинет, ако получим третия мандат, ще го представим“. Това заяви на пресконференция в БТА председателят на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

„Ситуацията е много тежка и е много вероятно да отидем на други избори много скоро“, прогнозира той.

Според лидера на „Възраждане“ ДБ са използвали ПП „като донор“ и са взели много повече от мандатите, несъразмерно с тяхната електорална тежест. Вече стана ясно, че шестима от ДБ разместват листите с преференции и влизат в парламента.

„Избиратели на ПП гласуваха за „Възраждане“, защото искаха реална промяна. Хубавото нещо на демокрацията е, че дава възможност за избор. Хубаво е да има често избори, защото не позволява на политиците да се считат за недосегаеми и да презират собствения си народ. Политическата криза дава възможност за преосноваване на политическата система“, посочи Костадинов.

Според него добрият резултат на партията в чужбина се дължи на много по-свободните хора там. „Там не може селският кмет да ги заплаши или да им кажат, че ще останат без работа“, твърдят от „Възраждане“.

Костадинов се похвали и с победи в Лас Вегас и в Солт Лейк Сити.

„Към настоящия момент „Възраждане“ е най-голямата партия в България – тези пред нас са коалиции“, обяви още Костадинов./Tribune.bg