Костадинов: Правителството обяви война на една българска партия

0
129
Костадин Костадинов Снимка: БНТ

Станахме свидетели на нещо безпрецедентно, което за първи път се случва в най-новата история, заяви водачът на „Възраждане“

Лидерът на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов отговори на думите на премиера Николай Денков, който определи поведението на „Възраждане“ като недопустимо.

„Днес станахме свидетели на нещо безпрецедентно, което за първи път се случва в най-новата история – българското правителство или това, което беше назначено от американския посланик, обяви война на една българска политическа партия“, каза Костадинов.

По-рано днес след заседанието на Министерския съвет премиерът Николай Денков разкритикува остро партия „Възраждане“.

В съвместно изявление с министрите на вътрешните работи и на правосъдието – Калин Стоянов и Атанас Славов, премиерът коментира, че поведението на партията през последните седмици е неприемливо и апелира тя да се върне към действия, които съответстват на законите на страната.

Той уточни, че става дума за определени изяви на членове на „Възраждане“ по време на различни протести и митинги, както и за отправени призиви към насилие, включително спрямо политици в парламента./БНТ