Нелегални диваци нарече Костадинов мигрантите, минаващи през граничната бразда

0
43
Снимка: архив

Лидерът на „Възраждане“ донесе парче от граничната ограда в парламента, приличала на швейцарско сирене

Парче от оградата на границата показаха на брифинг в парламента от „Възраждане“. „Такива сувенири всеки може да си вземе. Мрежата е завързана с връзки за обувки“, заяви лидерът им Костадин Костадинов, размахвайки парче от оградата. От партията твърдят, че тя е от възпрепятстващото съоръжение на българо-турската граница, което според тях е в много лошо състояние, а граничните полицаи се налага да го ремонтират с подръчни средства.

Костадинов натърти, че съпартийците му не са се крили, отивайки на границата, но и да били решили да го направят – никой нямало да разбере.

Оградата на българо-турската границата прилича на швейцарско сирене – дупка до дупка е, смята Костадинов. „Целият терен от устието на река Резовска до Тунджа, защото това е участъкът, по който минават най-много нелегални мигранти, прилича на едно огромно сметище. Там нелегалните мигранти минават, както си искат и по какъвто си искат начин“, продължи той.

Лидерът на „Възраждане“ определи мигрантите, минаващи през браздата, като нелегални диваци.

„На база на какво точно българското правителство очаква да получи влизане пълноправно в Шенген, при условие че в момента на нашата граница чуждите граничари са толкова, колкото нашите? Знаете ли, че в момента българската граница се пази от чужди полицейски патрули, с чужди коли“, попита Костадинов.

От партията имат и конкретни въпроси към управляващите. „След като България няма да приема лица, за които не е отговорна, означава, че ще приема лица, за които е отговорна, т.е. това са лицата от Дъблинското споразумение. Второ, ако това е така, какъв е броят, за които България е отговорна и които Австрия ще изпрати в България повторно? Къде може да се направи справка колко от върнатите бежанци са минали през България?“, иска да знае Костадинов. От партията питат и къде ще бъдат настанявани бежанците, след като капацитетът на българските центрове били запълнени на 80%./24 часа