Костадинов: Според нашата социология „Възраждане“ е първа политическа сила

0
38
Костадин Костадинов

Нови избори са най-доброто решение за изхода от политическата криза, коментира националистът

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов заяви, че партията има собствена социология и последното проучване е дало на „Възраждане“ 22,1%. Втора политическа сила е ГЕРБ с 15,4%, а на трето място е ДПС с 8,9%.

На въпрос дали формацията на Стефан Янев би могла да стане партньор на „Възраждане“ в управлението той заяви, че това няма как да се случи. „Нямаме никакви сходства с партията му. Стефан Янев въведе зеления сертификат и политиката на брутални ограничения в българското общество по време на т.нар. пандемия. Нещо, което сега се опитват да направят неговите бивши колеги от настоящия кабинет“, заяви лидерът на „Възраждане“.

На когото и да даде Румен Радев третия мандат другата седмица шансовете за съставяне на правителство са минимални, коментира Костадинов. Според него трябва да отидем на нови избори, защото това е най-доброто решение за изхода от политическата криза.

Той отново заяви, че позицията на „Възраждане“ не се е променила. „В момента българският национален интерес изисква тези партии, които се провалиха в управлението и които превърнаха България в свободно пропадаща в международното пространство държава да си понесат последиците от своите престъпни действия и бездействия, отивайки на избори“, каза Костадинов.