Костадинов: „Възраждане“ няма как да гласува бюджет на Асен Василев

0
71
Костадин Костадинов

По думите му финансовият министър е съсипал държавата с предишния си бюджет

„Възраждане“ няма как да гласува бюджет на Асен Василев, каза днес пред журналисти във Варна лидерът на партията Костадин Костадинов.

По думите му това е същият финансов министър, който е подготвил предишния национален бюджет и всъщност е съсипал държавата. „Продължаваме промяната – Демократична България“ няма да подадат оставки, защото целта им е да бъдат в кабинета на всяка цена, смята Костадинов.

Срокът Народното събрание да се произнесе за провеждането на референдума, за който „Възраждане“ събра 470 000 валидни подписа, изтича на 7 юли, каза още лидерът на формацията. Според него общонародното допитване отговаря на всички законови условия и не би следвало да има проблеми да мине както през комисиите, така и през пленарната зала. Притеснява ме, че Кирил Петков призова да бъде погазен законът и да няма референдум, каза още Костадинов. По думите му това поведение показва огромен страх от собствения народ.

Той уточни, че не е съгласен и със заявеното намерение да се редактира въпросът, на който трябва да отговорят българите, и годината да е не 2043, а 2024-2025 година. Законът казва, че Народното събрание може да редактира въпроса, но само граматически, без да променя смисъла, посочи Костадинов.

И допълни, че ако управляващите не спазят закона, ще „взривят държавата“, защото ще унижат и ще се подиграят със стотици хиляди българи. Ако това стане, „Възраждане“ ще започне протести в цялата страна, заяви Костадинов.