Костадинов: Всички жадуват да управляват с нас, защото не крадем и искат да ни ползват за салфетки

0
39
Костадин Костадинов Снимка: БНТ

Ако те не застават зад нашите приоритети, няма как да управляваме, заяви лидерът на „Възраждане“

„Всички жадуват да управляват с нас, защото ние не крадем и ще им бъдем удобни, защото си мислят, че ще ни използват за салфетки, а те ще си правят схемите под масата“, заяви в кулоарите на НС председателят на „Възраждане“ Костадин Костадинов, след като тази сутрин лидерът на ГЕРБ обяви, че е готов на преговори за общо управление с всички в НС, с изключение на тях.

„Аз нямам нищо против да вземем ГЕРБ като патерица след изборите. Ако той не е съгласен, ще питаме неговите депутати – в партията имало хора, които са склонни да правят колаборации с Пеевски и всеки друг“, пошегува се Костадинов.

Той заяви, че партията му има приоритети и те са референдум за еврозоната и за НАТО, предоговаряне на условията за членство в ЕС, прекратяване на помощта за Украйна, премахване на санкциите срещу Русия.

„Ако те не застават зад нашите приоритети, няма как да управляваме. Крайно време е да се разбере, че трябват политики, а не: „с този не мога, с онзи мога“.

Костадинов защити законопроекта за чуждите агенти и отрече обвиненията, че е преписан от Русия.

Според него „законопроектът за чуждестранните агенти е почти едно към едно преписан от американския закон за регистрация на чуждите агенти“.

Той контрира, че американският закон работи изключително добре.