Ковчежникът на Радев

0
704
Снимка: фейсбук/В. Зарков

Войната на Радев и ДеБъ е да сменят Пеевски на Статуквото с Прокопито на протеста

Владимир Зарков, фейсбук

Войната на Радев и ДеБъ е да
сменят Пеевски на Статуквото
с Прокопито на протеста

Дълго време се чудех какво събра отечественофронтовецът Румен Радев със соросидните отрепки от „Демократична България“. Това, че Христо Иванов, Методи Лалов, Иво Мирчев, Иво Прокопиев, Гном Атанасов и още куп като тях са комунистически изтърсаци е ясно. По тази линия сглобката с решетниковия президент е готова. Но е прекалено елементарна!

Парите, парите са ключът и тук. Знаете ли какво нямаше президентът Радев като дойде на власт? И какво няма и до днес? Няма си Куче-касичка.
Каквото на Жан Виденов беше „Орион“, какъвто на Иван Костов бе Славчо Христов, каквито на Царя станаха юпитата му. Абе нямаше си свой Шиши!

А както се вижда от момчето за поръчки, пликове и назначения на Румен Радев – другаря Узунов, такива не липсват. Не липсват и комисиони от самолети, джипове и всичко друго, което успеят да продадат или купят служебните радеви кабинети.

Т.е. на Румен Радев, особено с оглед мераците му за следващ мандат и президентска република, му трябва ковчежник. Той за всичко друго си има зеленочорапи копои, но точно за кинтите – не! И може би точно тази липса го е отвела до Иво Прокопиев. Той пък кинти има, но власт – не! Е, опасният чар е готов: „Сгодихме се“! След 11-ти юли на сватбата, пардон, в парламента ще ги редим: едно зелено чорапче, едно прокопи, едно зелено чорапче, едно прокопи…

Иво Прокопиев не е нищо повече от един комплексиран от селяшко-комунистическия си произход човек, който мечтае да е новият Пеевски. Има си медии като него, издържа в националните телевизии журналисти като него, бая попрецунка от държавата като него, има си партийка като него, не може да обясни откъде му е първия милион като него. Въобще, като се погледне в огледалото, Прокопиев вижда Пеевски.

Ето за това е цялата битка на ДеБъ, ДеСеБъ и другите ДеСеЕбъ. Те искат да сменят Пеевски на Статуквото, с Пеевски на Протеста. Румен Радев пък им дава този шанс. Как да не пляснат с ръце и да се защипят по розовите… бузки!?