КПКОНПИ иска отнемане на имущество за 871 хил. лв. на бившия зам.-екоминистър Красимир Живков

0
169
Красимир Живков

Той е подсъдим заедно с братя Бобокови за незаконни сделки с отпадъци

КПКОНПИ прие решения за внасяне на искови молби в Софийския градски съд, в Окръжен съд – Пловдив, и в Окръжен съд – Бургас, на обща стойност 2 993 251, 27 лв. В цената са включени и 12 недвижими имота, съобщиха от комисията.

Срещу Красимир Живков е внесен иск в размер на 871 033,67 лв. Претендират се идеални части от имоти в София (два апартамента и гаражи, ателие и паркомясто), двуетажна къща в Ботевград, поземлен имот в Правец и паркомясто в Поморие.

Живков е обвинен от прокуратурата за това, че в качеството си на длъжностно лице – заместник-министър на околната среда и водите, е участвал в организирана престъпна група.

Живков беше сред арестуваните при специализирана акция на ДАНС и прокуратурата в София, Русе, Плевен и Монтана на 28 май миналата година. Арестувани тогава бяха и братята Атанас и Пламен Бобокови.

На 29 септември държавното обвинение съобщи, че 16 756 тона отпадъци, сред които 7 756 тона опасни, са открити при огледи, извършени във връзка с образуваното досъдебно производство от Специализираната прокуратура срещу организирана престъпна група с участието на длъжностни лица, по което обвиняеми са Бобокови и Живков.