КПКОНПИ проверява зам.-министъра на земеделието Иван Христанов за конфликт на интереси

0
45
Иван Христанов

Срещу него има сигнал, че продължава да бъде член на Съвета на директорите на търговско дружество и след заемането на поста

КПКОНПИ започва проверка за установяване наличие на конфликт на интереси за Иван Христанов, заместник-министър на земеделието.

Проверката е въз основа на получен сигнал, в който е посочено, че Христанов продължава да бъде член на Съвета на директорите на търговско дружество и след заемането на поста заместник-министър – висша публична длъжност по смисъла на ЗПКОНПИ, съобщиха от антикорупционната комисия.

Нито след датата на назначаването му за заместник-министър, нито преди това – при избирането му за народен представител, в Търговския регистър не е вписано прекратяване на договора за управление на частната фирма по отношение на Христанов.

Предметът на дейност на търговското дружество е „предоставяне на консултантски услуги и бизнес анализи на дружества относно финансирането на дейността им и капиталовата им структура, управление и моделиране на бизнес процеси, инвестиции в други предприятия, рекламна дейност и други“, се посочва още в сигнала.

КПКОНПИ ще провери посочените в документа данни.

Иван Христанов е от квотата на ПП. Бе водач на листата на „Промяната“ в Плевен.