Красен Кралев: Некомпетентният Андрей Кузманов робува на максимата, че една лъжа, повторена 100 пъти, става истина

0
90
Красен Кралев Снимка: МС

Единствената причина да не се строят физкултурни салони в момента е бездействието му, обяви още бившият спортен министър

За пореден път отговорих на лъжите на некомпетентния човек, който в момента временно заема поста министър на спорта. Toва написа Красен Кралев във фейсбук, след като наследникът му Андрей Кузманов обяви, че Сметната палата започва проверка във ведомството.

„Андрей Кузманов явно робува на максимата, че една лъжа, повторена 100 пъти, става истина!“, казва Кралев.

„Смешно е, че действащ министър не може да направи разлика между процедури с пряко възлагане и процедури по Закона за обществените поръчки. Всички договори за строителство на физкултурни салони са сключени по реда на ЗОП. Авансовите плащания са направени по законови процедури със стопроцентова гаранция за завършване на обектите. Процедурите са абсолютно прозрачни и е спазена всяка буква на закона“, допълва Красен Кралев.

„Защо Андрей Кузманов не отговори на моя въпрос – защо не е проведена процедурата за избор на строителен надзор?“, пита бившият спортен министър и добавя:

„Единствената причина да не се строят салони в момента е бездействието на Кузманов. Нагла лъжа е, че са сключени договори с едни и същи фирми. Участниците в поръчки могат свободно да се сдружават, информацията и за това е публична! Всяка година Сметната палата проверява ММС, досега няма открити нарушения, няма да има такива и сега. Защо Андрей Кузманов не отговори колко пъти е осъден от ММС главният му секретар?“, пита още Кралев.

Той коментира и темата с ТОТО-то. По думите му то не пита министъра кога и дали да провежда обществените си поръчки. Според Кралев наследникът му на поста е щял да знае и това, ако не е абсолютно некомпетентен.