Красен Кралев: Пораженията, нанесени от гражданина Радостин Василев върху българския спорт, са огромни

0
52
Радостин Василев и Весела Лечева Снимка: фейсбук

Постепенно обаче нормалността започва да се завръща и на неговите безобразия започва да се слага край

Красен Кралев Снимка: фейсбук

Красен Кралев, фейсбук

 Лечева дава всички договори на Радостин Василев на прокуратурата, извършвал е незаконни и неморални действия!

Пораженията, нанесени от гражданина Радостин Василев върху българския спорт, са огромни. Постепенно обаче нормалността започва да се завръща и на неговите безобразия започва да се слага край.

Всички договори от последните дни на предишното управление на спортното министерство, свързани с финансови разходи, ще бъдат дадени на прокуратурата. Това заяви в студиото на „Денят започва“  по БНТ служебният министър Весела Лечева. Тя даде за пример договор за скъпия софтуер на Националната спортна база и договора за 1 млн. лева на Спортния тотализатор.

„Това, което през последните дни и седмици се опитват да наложат, че Националната спортна база едва ли не работи на тефтер и че няма дигитализиране на всички процеси, това е меко казано е лъжа. Това беше един изключително скъпо струващ софтуерен продукт. Абсолютно ненужен за размерите, капацитета и потенциала на дружествата. Аз тука мога да кажа, че самият факт, че собственикът на фирмата поиска да бъде разтрогнат този договор показва за начина, по който е бил проведена цялата процедура, за стойността на продукта“, заяви Весела Лечева – служебен министър на спорта.

Лечева уточни, че по отношение на разходите в последните дни преди да предадат властта, предишното управление в Спортния тотализатор и всички договори, разписани в Националната спортна база, всичко това ще бъде предоставено на прокуратурата.

Тя отново повтори своето намерение за сериозни кадрови решения в началото на управлението й като служебен министър. Според нея, на база направените проверки, има незаконни действия от страна на предишното ръководство, но има и неморални действия.