Спортното министерство отрича Кралев да е разпитван за паспорта на Божков

0
10
Красен Кралев Снимка: ММС

Министър Кралев никога не е подписвал каквито и да е документи, свързани с лични документи на Васил Божков и Георги Попов, твърдят от ведомството

От Министерството на спорта отричат спортният министър Красен Кралев да е призован по делото на Васил Божков.

Министър Красен Кралев не е призоваван под никаква форма да дава показания по тази или друга тема. Министър Кралев никога не е подписвал каквито и да е документи, свързани с процедура по издаване на лични документи на Васил Божков и Георги Попов, съобщават от пресцентъра на спортното ведомство.

Те подчертават за пореден път, че се разграничават от темата с паспортите на Васил Божков и Георги Попов и изтъкват, че Министерството на спорта не е инициатор или съучастник в издаването на паспорти на двамата.

Опитите за пришиване на министерството към издаването на паспорти на Васил Божков и Георги Попов са откровена манипулация на общественото мнение, пишат още от ведомството в своята позиция.

По-рано днес в спецпрокуратурата на разпита беше извикан зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев. Министър Екатерина Захариева нареди проверка на издадените служебни и дипломатически паспорти през последните 10 г.