Кремъл обвини в лъжа Борис Джонсън, че Путин го е заплашвал с ракета

0
66
Дмитрий Песков

Знам какво е било обсъждано по време на този разговор. Не е имало никакви ракетни заплахи, заяви пред репортери говорителят на Кремъл Дмитрий Песков

„Лъжа“ са обвиненията на бившия британски премиер Борис Джонсън, че руският президент Владимир Путин лично го е заплашил с ракетна атака, предаде АФП.

„Това, което каза г-н Джонсън, не е вярно. По-точно това е лъжа. Нещо повече, това е или съзнателна лъжа – тогава трябва да попитате г-н Джонсън с каква цел е избрал тази версия на събитията, или е неволна и всъщност той не е разбрал за какво му говори президентът Путин. Знам какво е било обсъждано по време на този разговор… Не е имало никакви ракетни заплахи“, заяви пред репортери говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Според Джонсън заплахата е отправена на 24 февруари – преди руските сили да влязат в Украйна.

„В един момент той ме заплаши и каза: „Борис, не искам да те нараня, но с ракета ще отнеме само минута“ или нещо подобно. Мисля, че от много спокойния тон изглеждаше, че той просто се подиграваше с опитите ми да го накарам да преговаря. Путин се държа много фамилиарно и не можеше да се разбере дали заплахата е истинска“, твърди Джонсън.