Кристиан Николов болен от ковид, отложиха делото за смъртта на Милен Цветков

0
45
Кристиан Николов Снимка: 24 часа

Подсъдимият е под домашен арест и е излизал само да гласува

Подсъдимият Кристиан Николов е заразен с коронавирус, но за сметка на това пожела да бъде на делото във Върховния касационен съд. Кристиан е подсъдим за смъртта на журналиста Милен Цветков. Той подал документа, че е болен, вчера в 17 часа. Прокуратурата пък изрази съмнение в болестта му, пише „24 часа“.

Делото беше отложено. Съдията се пошегува, че се надява, че Кристиан не е пипнал вируса, защото са го пуснали да гласува. Той е под домашен арест, затова напуска жилището си само с разрешение на съда.

Преди три години на 19 април, точно на Великден, управляван от Кристиан джип размаза спрялата на червен светофар кола на Милен Цветков. Журналистът почина от нараняванията още на кръстовището до столичния мол „Парадайз“. Експертизите доказаха, че Кристиан дори не е опитал да спре на червения светофар. Имаше и данни за употреба на наркотици.

Заради всички тези обстоятелства адвокатът Менко Менков, който защитава семейството на Цветков, претендира, че Кристиан е извършил умишлено убийство и трябва да лежи в затвора 20 години. До момента обаче присъдата на Николов е 9 години, като съдът не уважи искането да бъде осъден за умишлено убийство.