Кубрат Пулев прави партия „Велика България“, ще участва на президентските избори

0
131
Кубрат Пулев

В нея ще бъдат включени хора, които обичат и милеят за България и имат визия за нейното развитие, обяснява боксьорът

Боксьорът Кубрат Пулев ще основе своя партия, наречена „Велика България“, два дни преди парламентарните избори, пише „24 часа“. Учредителното събрание е насрочено за 9 юли в столичния хотел „Маринела“.

Още на 2 май е приета учредителната покана за новата партия. По това време Пулев бе канен за кандидат-депутат от бившия здравен министър Петър Москов.

Партията на Пулев няма да може да участва на парламентарните избори, но ще е регистрирана за президентските.

Пред БГНЕС Пулев заяви, че смисълът бил „да избледнеят всички патриоти, които са се наредили и се стряскаха дали ще участвам на изборите. Смисълът е да има една истинска организация, която хората да припознаят и да има за цел успеха на българския народ“. Той обясни, че в новата партия ще бъдат включени хора, които обичат и милеят за България и имат визия за нейното развитие.

Пулев каза още, че няма амбиции да е президент. „Имам абсолютно всичко. Бог ми е дал толкова много. За мен е важно да се промени нещо. Бях малко дете, когато моят баща хокаше, когато гледаше телевизия. Нещата до ден-днешен не са се променили кой знае колко“. Пулев не иска след време той или днешните българи да се окажат на мястото на баща му и да хокат.

Той каза, че е далеч да мисли с кого би се коалирал „Аз съм човек, който променя нещата с любов. Българите трябва да заобичат себе си и да разберат, че са един уникален народ. Те трябва да се променят. Имаме уникални хора във всяка една сфера – лекари, учители и др. Те трябва да се изявят, а не да има шуробаджанащина, не да има човек на онзи, човек на този и т.н. Това не е правилно“, каза боксьорът.