Само в Breaking.bg: Ето я партията на Румен Радев за местните избори-“Граждани за общината“

1
1474
"Граждани за общината" мандатоносител на хората на Радев.

Борци за мир“, мандатоносител на Черепа и хора на Мая Манолова дават „на лизинг“ коалицията си за проекта на президента

Стефан Ташев

Има ли партия Румен Радев за общинските избори? Има, има. В последните месеци много „анализатори“ обясняваха как президента, който е алчен за власт, ще „купи“ настоящи кметове от различни политически сили и ще застане зад тях по места.

Истината е доста по-различна. Стратезите-ченгета от „Дондуков“№2 са избрали по-интересен и замаскиран подход, с който да вкарат хората на Радев в местната власт, научи Breaking.bg. Избрана е „коалиция“ към която естествено преливат кадрите от проруската и пропрезидентска групировка- „Поход за мир“ и „Референдум за мир“, заедно с вечно готови „мандатоносители“.

На 5 септември в ЦИК документи за регистрация подаде коалицията „Граждани за общината“.

В нея се обединяват партиите: Българско национално обединение – БНО, с председател Георги Георгиев – Готи, Компетентност, отговорност, истина – КОЙ, с председател Светозар Съев и Българска работническо – селска партия, БРСП с упълномощен Иван Павлов.

Гражданите на Радев се регистрираха в ЦИК.

Фантомната партия „БНО“, по известна с това, че лидерът й и май единствен член „Готи“ се снима гол на плакат за общинските избори през 2019 година, стана популярна през февруари 2021 година, когато предостави 100% от листите си за нерегистрираната още партия на Васил Божков-Черепа „Българско лято“ на парламентарните избори през април.

Снимка: Tribune.bg

Сега въпросната партия, този път в коалиция „Граждани на общината“ прави същото. Става мандатоносител на хората на Румен Радев.

На 26 август т.г. „гражданите“ пускат във фейсбук „покана“, цитирам я цялата :

Д Е К Л А Р А Ц И Я – П О К А Н А

От ГП „ГРАЖДАНИ ЗА ОБЩИНАТА“

ЗА УЧАСТИЕ В МЕСТНИ ИЗБОРИ 2023 г.

Граждански Проект “Граждани за общината” е създаден като продължение на проекта “Ние, гражданите” за участие на местни активни хора в изборите за Кмет и Общински съветници!

Целите са пряко участие на гражданите в местното самоуправление за повишаване ролята на гражданите и обществото чрез контрол на всички форми на власт и участие в управлението, за пряка демокрация , за прозрачност при работата на институциите и прекратяване на престъпни практики в управлението на Общините и местният феодализъм в някои населени места..

Нека заедно да освободим Общините от местни феодали и осигурим по-добър живот за нашите деца!

Ние считаме че място сред нас имат всички честни българи не участвали в 32 годишният грабеж на държавата и народа.

Каним всички, които споделят подобни възгледи, да се присъединят към проекта и да издигат местни хора за Кметове и Общински съветници .

От своя страна ние Предлагаме:

– Регистрация както на национално,така и на местно ниво както и пълна подкрепа в институциите;

– Пълно съдействие и подпомагане за най-доброто представяне на кандидатите в кампанията;

Нека ЗАЕДНО, да изградим широк народен фронт срещу Мафията, която е овладяла Родината ни.

Нека си върнем Общините!

НАРОДА Е НОСИТЕЛ НА ВЛАСТТА!

ДА СЕ ОБЕДИНИМ!

ДА СИ ВЪРНЕМ ДЪРЖАВАТА!

За повече информация и кандидатстване

Нина Гергова

Райна Стаменова

Това е нещо като политически „лизинг“, разбира се не „про боно“. Хората директно се предлагат и явно се е намерил кой да ги „купи“ тихомълком.

Любопитни са имената на организаторките Нина Гергова и Райна Стаменова. Първата нашумя през лятото на 2013 г, когато стана главен „контрапротестиращ“ срещу протестите против Орешарски. Заради което бе наградена от правителството на БСП, ДПС и „Атака“ с пост в Министерство на културата. Към момента Гергова е близка с Мая Манолова.

Румен Радев Снимка: БНТ

Втората дама Райна Стаменова е от „борците за мир“, за които Breaking.bg писа преди няколко месеца, че „напътствани“ от ченгета от ДС, мноооого близки до президента Румен Радев, организират подписките за „Референдум за мир“ и „Похода за мир“ на русофили, при който през февруари бе залята с червена боя сградата на Европейската комисия в София. Същите, които обърнаха събора на Рожен в прорадевски митинг.

Стаменова е представяна като политолог и участник заедно с русофила проф. Нако Стефанов в „походите за мир“, заради което многократно е канена в определени телевизии.

Бегъл поглед на „лизинговата коалиция“ „Граждани за общината“ показва, в нея са се прелели хората от бившата коалиция „Справедлива България“, да не се бърка с партията на Гешев „Справедливост за България“. На последните парламентарни избори „Справедлива България“ издига за депутати следните лица, особено близки до Радев и отявлени русофили: Пламен Пасков, бившият генерал Шивиков, Нако Стефанов, Димитър Байрактаров, Кольо Парамов и Тотко Найденов.

Димитър Шивиков

Коалицията, в която е и партия КОЙ, сега в „гражданите“, се обявява срещу разполагането на чужди оръжия на територията на България, настояват за възстановяване на дипломатически отношения между България и Русия и доставките на руски природен газ по договора между „Булгаргаз“ и „Газпром“. Бърза проверка в нета показва, че „Справедлива България“ има собствена интернет телевизия, която в момента пропагандира „Граждани за общината“. Всички клипове във фейсбук страницата на „гражданите“ са от ТВ „Справедлива България“ и от едноименния сайт. Кой ли дава парите за тези екстри?

Връзката с президента, „Левицата“ и цялата русофилска сган лъсна преди два дни в Русе. Тогава шефът на АБВ Румен Петков, верен човек на президента Радев, обяви официално, че партията му, част от „Левицата“ с Мая Манолова, Татяна Дончева и отлюспени от Нинова знакови лица от БСП, ще подкрепи в Русе сегашният кмет Милков за втори мандат.

Това предизвика гнева на коалицията „Граждани за общината“. Местният шеф Галичка Николова обяви, че в „листите на гражданите“ на второ и трето място са включени хора от „Изправи се. БГ“ и „Движение 21“, тя ще води листата за съветници, а „Левицата“ ще се яви в коалицията „Граждани за общината“.

Галичка Николова е член на Инициативния комитет на „Референдум за мир“, които събират подписите в страната за това активно мероприятие, обслужващо Русия и Румен Радев.

Според неофициална информация коалицията „Граждани за общината“ е предоставила на президентските хора 100% от листите си за съветници и кандидатите за кметове. Основен двигател на тази дейност е вицепрезидента Илияна Йотова, която обикаля страната и номинира хора, които да бъдат издигнати за кандидати на изборите. Не стои по-назад е небезизвестния съветник Копринков, твърдят запознати.