Кукувицата Кирил Петков търси гнездо за политическия си проект

0
242
Кирил Петков Снимка: БТВ

Ако някой ви иска пари, не му вярвайте, призова Петков и обвини много „фалшиви емисари“, които говорели от негово име

Амбициите си за политически проект обяви вече съвсем официално бившият министър на икономиката Кирил Петков. Анонсът си той направи вътре в икономическото министерство пред журналистите, които бяха поканени да отразят предаването на властта на новия министър

„Днес казвам ясно, че ние влизаме в политиката и ще бъдем част от политическия живот и ще бъдем участници в следващите избори. Времето, което остава до следващите избори, не ни позволява да регистрираме партия. В момента обмисляме всички варианти“, обяви Петков.

Той допълни, че зад тях нямало никакво инженерство, защото вече щели да имат готова и перфектна партия. Имали и тежки разговори със семейство и партньори, като работата им оттук-нататък нямало да бъде идеология ляво или дясно, а щели да съберат „само почтени хора“.

Дилемата им била, че не могат да регистрират нова партия, затова се оглеждали къде могат да реализират идеите си. „Условието ще бъде – доверете ни се“, обяви още Петков и потвърди, че е водил разговори с „Екогласност“.

Председателят на „Екогласност“ Емил Георгиев призна пред БНТ, че Петков и Василев са искали да купят партията му, но той отказал.