Кулеба към българските политици: Как може да се смятате за братя с убийци

0
229
Дмитро Кулеба

От началото на войната чух толкова много извинения за това защо някой не може да помогне на Украйна. Тези хора не са искрени, казва украинският външен министър

От началото на войната чух толкова много извинения за това защо някой не може да помогне на Украйна. Тези хора не са искрени. Това каза външният министър на Украйна Дмитро Кулеба при откриването на фотоизложбата „Стоп на агресията на Русия срещу Украйна” в Народното събрание.

„В навечерието на Великден бих искал да кажа и няколко думи за братството. Как може да се смятате за братя с убийци. Как може да вярвате, че някой, който убива и унищожава по време на Страстната седмица, е ваш брат”, попита той българските политици.

„Тези, които искат да помогнат и сами са били жертви на агресия, намират начин да помогнат. Тези, които обявяват, че са зад определени принципи и ценности, трябва да помогнат на Украйна. Всеки, който намира причини да не изрази своята позиция и да не ни помогне, подкрепя агресора. Тези аргументи могат да изглеждат рационални, но по време на война всеки трябва да бъде на страната на жертвите, а не на агресорите. Надявам се, че снимките в изложбата ще помогнат на правителството да се опита да си представи през какво минават хората в момента и да вземат правилното решение”, добави той.