Ламбе Алабаковски: Щастлив съм, че запалих Културния център „Иван Михайлов“ в Битоля

0
58
Ламбе Алабаковски

Това беше кулминацията на всички патриотични чувства, които имаме, но не ги изразяваме, казва осъденият за палежа

Ламбе Алабаковски, който бе осъден условно за палежа на Културния център „Иван Михайлов” в Битоля, каза, че е радостен и щастлив от това, което е направил, съобщава сайтът Пресс 24, цитиран от БТА. Изявлението Алабаковски е пред „Бомбакис подкаст”.

„Това беше кулминацията на всички патриотични чувства, които имаме, но не ги изразяваме. Или ги изразяваме по различни начини. Това е прилив на емоции. От днешна гледна точка съм много щастлив от това, което направих, защото в крайна сметка, след толкова време всичко това излезе в полза на нашия народ. Никой няма право да те провокира в твоята собствена къща и да ти поставя ултиматуми“, каза Алабаковски.

През юни той беше арестуван за палежа на Културен център „Иван Михайлов“ в Битоля и получи най-ниската присъда – шест месеца условно.

Алабаковски се появи и като говорител на протестите срещу преговорната рамка за членство в ЕС, които опозицията организира през лятото, а след приети поправки в Закона за фондациите сдружението „Иван Михайлов” в Битоля беше заличено от Централния регистър.