Лена Бориславова става началник на политическия кабинет на Кирил Петков

0
817
Лена Бориславова

Обмисля се временно ограничаване на правомощията на КЕВР за актуализиране на цените на тока

Лена Бориславова става началник на политическия кабинет на премиера Кирил Петков. Новината обяви самата тя на брифинг в Министерския съвет. Бориславова се отказа от депутатското си място в 47-ия парламент и така става част от изпълнителната власт.

Лена Бориславова е юрист по професия и работеше в една от големите адвокатски кантори.

На първия си брифинг в качеството ѝ на началник Бориславова обобщи новините от МС. На първо място е било решено в спешен порядък да се промени механизмът на оценка на щетите след бедствия. До края на деня се чакат доклади за нуждите от ремонти.

Била е обсъдена и цената на тока и нейното овладяване. Бориславова припомни, че в НС се сформира днес комисия за енергийната криза, задачата е да обследва какви са вариантите да се противодейства на ново покачване на цените на тока.

Ще се обсъжда или временно ограничаване на правомощията на КЕВР, или предприемане на законодателни промени в енергетиката, за да има по-добър контрол и прозрачност, добави Бориславова.

По темата за РСМ, Бориславова каза, че няма отстъпление от позицията на България, трябвало само преговорите да станат по-конструктивни. Нека видим как ще тръгнат преговорите и тогава ще кажем дали ще може да продължим със стъпката напред, добави още Лена Бориславова.