Личев към журналистка: Mожем двамата съвместно да се гръмнем

0
183
Асен Личев

Екоминистърът нямал достъп до споразумение със Световната банка, защото стая в министерството била заключена

„Уволних директора на РИОСВ-Бургас. Направих едно добро за България“, обяви на брифинг служебният министър на околната среда и водите Асен Личев, цитиран от Tribune.bg.

Мотивът да се освободи от Детелина Иванова е, тя е отменила забраната за строителство на дюните в местностите Каваци и Смокиня. „Заварих 11 директори на РИОСВ, Национални паркове и Басейнови дирекции, за чиято длъжност не е проведен конкурс. Още не съм ги сменил. Уважавам професионализма, ако се докажат – да останат да работят, ако не – уволнявам ги веднага“, заяви министърът.

Той заговори за споразумение между министерството и Световната банка, до което нямал достъп вече повече от месец, защото… стая в министерството била заключена.

„Зам.-министри и министри се сменяха през няколко месеца. Атанаска Николова е била заместник. Заварих не-Министерство… Споразумението със Световната банка е заключено в стаята на човек, който го няма. Не можем да я отключим“, заяви Личев.

От думите му стана ясно, че нито той знае името на човека, подготвил споразумението, нито някой от министерството.

Личев се обърна към журналистка: „Ако разберете кой е правил плановете на споразумението със Световната банка, можем двамата съвместно да се гръмнем“.

„Аз имам интерес само да се върна скоро към състоянието на пенсионер“, призна още служебният министър.