Лидерката на русофилите в Казанлък напуска БСП: Лъжата в партията е новото нормално

0
361
БСП
Централата на БСП на "Позитано" №20

Ръководството успя да я претопи, обезкърви и обезличи, пише в уведомлението си Яница Станчева

Уведомление за прекратяване на членството в Българската социалистическа партия е подала социалистката от Казанлък Яница Станчева. Тя оглавява структурата на НД „Русофили“ в Казанлък, съобщава „Трибюн“.

„Не считам за необходимо да се моля, за да напусна редовете на БСП. В Партията влязох по свое желание и благодаря на председателя на ОПО-56, че ме прие топло, радушно и ми се довери. Сега напускам останалата „отломка“ на БСП по свое желание и решение, водена не от емоции, а редица факти, поради които взимам това решение“, пише тя до съмишлениците си и червеното ръководство.

Тя подчертава, че за нея БСП е била символ на надеждата за равенство, справедливост и социалност.

„Но днес е очевидно, че тя не е нищо по-различно нито от ГЕРБ, нито от ДПС, нито от партиите на протеста. От символ на вярата ръководството успя да я претопи, обезкърви и обезличи. Аз отказвам да бъда част от това, оставайки в нейните редове. Повече от 4 години, след като Ръководството на БСП първо скочи на Казанлъшката организация. Тя изпрати и стовари тук цял отряд ликвидатори… И печалната приказка какво се случи в Казанлък е известна в национален мащаб, партиен и не само… След изпълнението на поставената от Нинова задача – за разправа с Казанлъшката организация, настана партийно мълчание от ръководството и благоверните ѝ приближени“, разкрива Станчева, според която никой не си дал сметка, че това действие е смачкване на идеологията на партията и че организацията в Казанлък била „символ на идеала“.

Станчева хвърля вината за действията на Нинова в Казанлък на предоверяването ѝ на „властолюбеца Васил Самарски“ (бел. ред. казанлъшки бизнесмен, който стана пиар на Нинова).

„Сега когато тя и той, и не само, са начело на така раздробилия самите те партия не би ли трябвало, не е ли нормално и логично да подаде оставка и признае провала си. Но явно не! За ръководството, лъжата не само е новото нормално, но и начин на живот. Ръководството погази и норми, и правила, погази най-безцеремонно Устава си – основния Закон на партията, а ме е страх да си помисля за законите на тази държава… Взимам това трудно за мен решение, като потомствен комунист, социалист, не на базата на емоции, а на осъзнато и подплатено с факти решение“, казва социалистката, която не желае да бъде „пасивен поддръжник“ на заличаването на БСП.

„За мен, Другари, беше чест и удоволствие заедно с вас да отстояваме каузи, да отстояваме истини, да се борим за справедливост. Вие ме накарахте да повярвам, че от нас зависи, в колко добър и справедлив свят можем да живеем. За добра кауза, за идеи, за идеалите на Благоев и Кирков, за България, за Казанлък ще продължа своята работа, но не и в редиците на БСП, защото тя вече не символ на това“, завършва жената, цитирана от „Трибюн“.