Липса на кворум в комисията за контрол на службите провали гласуването на закона за НСО

0
94
Снимка: архив

Заседанието бе прекратено

Липса на кворум провали заседанието на парламентарната комисия за контрол на службите. Така не беше гласуван на второ четене Законът за промени на НСО, който ограничава значително кръга на охраняемите, съобщава БНТ.

В залата за заседание на комисията в 11.00 часа се явиха само депутатите от ИТН, ДБ и от БСП.

„Отмених заседанието на комисията поради липса на кворум. Не дойдоха от ИБГНИ, ГЕРБ, ДПС. Зависи от президента кога ще издаде указ за прекратяване на правомощията на Народното събрание. Не се получи, защото според мен има хора, които защитават интересите на бившия премиер, на главния прокурор и на президента“, заяви Светлин Стоянов, председател на Комисията за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на СРС.

Единият от законопроектите, на базата на който беше направен и законът, с който се отнема охраната от бившите премиери, бившите председатели на парламента, главния прокурор, беше внесен от депутата Николай Хаджигенов, който беше един от отсъстващите.

Той дойде с 25-минутно закъснение, тъй като заседаваше Комисията за полицейското насилие, която той председателства и каза, че е предупредил председателя на Комисията за контрол над службите, че ще закъснее за това заседание.