Любчо Нешков: Извършеното от Ламбе Алабаковски в Битоля не е солова акция

0
79
Любчо Нешков

Той е известна личност. Неговият брат е част от структурите за сигурност в града, подчерта журналистът

Извършеното от Ламбе Алабаковски срещу българския културен център в Битоля не е солова акция. Това заяви пред Нова тв журналистът Любчо Нешков, коментирайки ареста на македонския изпълнител, който беше обвинен в подпалването на входната врата на Културния център „Иван Михайлов“.

„Случващото се между двете страни е абсолютно недопустимо. Основна вина носят властите в Скопие, които толерират – имам предвид политическия елит – подобно поведение. Извършеното от Ламбе Алабаковски в никакъв случай не е солова акция. Още повече, че той е известна личност. Неговият брат е част от структурите за сигурност в града”, подчерта той.

По думите му подпалването е класически пример за тази идеология на омразата. „Вчерашната новина не беше арестъта – за македонските медии, институции и политици, а това, че той ще бъде защитаван безплатно, че има симпатии и подкрепа. Не излезе нито един адвокат, нито един политик, нито едно гражданско и неправителствено сдружение, нито един журналист, който да напише, че случилото се трябва да бъде осъдено. Че този тип поведение е недопустимо.

Ето класически пример за антибългарска проява и отношение към страната ни. Моето дълбоко убеждение е, че това не е солова акция. Още повече че се говори, че този човек се движи в среди, които са известни като антибългарски”, посочи Нешков.