Любен Дилов: От „Има такъв народ“ се отметнаха по-бързо от обещанията си, отколкото апостол Петър

0
340
Любен Дилов Снимка: dir.bg

В този парламент има твърде много желание за разправа и реванш, коментира депутатът от ГЕРБ

От „Има такъв народ“ се отметнаха по-бързо от обещанията си, отколкото апостол Петър. Той е изчакал поне трети петел, а от партията са го направили още на влизане в парламента. Това заяви в ефира на Нова телевизия Любен Дилов-син по повод отказа на партията на ИТН от мажоритарния вот.

„Лично съм се подписал за този референдум и ще настоявам това да се случи. Аз съм за мажоритарния вот. Изкарал си три милиона души да гласуват на референдума и сега трябва да застанеш зад тях. Нали точно тази промяна искаха хората. От антисистемна формация станаха много бързо системна “, каза още той.

Дилов пожела бързо оздравяване на Слави Трифонов. „Той очевидно не е добре. Трифонов е силен характер, командва си хората и трябва да е в парламента“, коментира Дилов-син.

Депутатът коментира, че в този парламент има твърде много желание за разправа и реванш. „Може би не са доволни от изборните си резултати. Парламентът е място за битка, но трябва да дадеш възможност за това. Ако ограничиш правата на опонентите си, ще ги накараш да използват силата си с извънпарламентарни средства“, каза още той.

Той се е изненадал от кандидатурата на Ива Митева за председател на парламента, но я подкрепя. Дилов е за дистанционното гласуване, но смята, че намаляването на партийната субсидия е по-скоро популистка мярка.