„Има такъв народ“ срещу Христо Иванов: Правил си чупки в кръста пред Борисов

0
88
Иво Атанасов

От партията на Трифонов искат закриване на комисията за промени в конституцията

„Има такъв народ“ влезе в директен конфликт с „Демократична България“ по повод временната комисия за промени в Конституцията, която бе избрана от парламента, но все още не е провела нито едно заседание. Депутатът от „Има такъв народ“ Иво Атанасов поиска тази комисия да бъде закрита, съобщава Клуб Z.

„Аз не съм уверен, че председателят на комисията Христо Иванов има желание за конституционни промени“, каза Атанасов.

Той припомни, че преди време Иванов е използвал израза, че трябва да се рестартира дейността на комисията. „Не може да се рестартира нещо, което не е стартирало. Ако има предвид рестартирането на реформите, които той направи като правосъден министър, то в резултат на тези реформи сега сме поставени в патова ситуация да се молим Иван Гешев да напусне поста си. Това не е правилно и не е в интерес на гражданите“, каза Атанасов.

И допълни:

„Не съм уверен, че като председател на тази комисия Христо Иванов може да изпълни задачите, за които е съставена тази комисия. Имам вътрешно усещане, че човек, който е участвал в правителството на Борисов и не е успял да направи конституционни реформи, който му е казвал „господин началник“ и правил чупки в кръста, не може да изпълни функцията на комисията“.

От „Има такъв народ“ ще внесат предложение за закриването на тази комисия на 3 май. Тяхната идея е нейните функции да се поемат от правната комисия.

Христо Иванов отговори, че на следващия коалиционен съвет представителите на „Има ткаъв народ“ ще имат възможност да поискат оставката му.

„Аз на драго сърце ще я връча, но за ваша информация – опитвах да намеря начин да изпълним оригиналния замисъл – в нейната работа да се включат представители и на опозицията, за да може наистина тя да бъде неутрална платформа за диалог. Нека политическите органи на коалицията решат дали има смисъл в тези опити“, заяви Христо Иванов.