Търси се новият Беров (Орешарски)

0
2168
Снимка: фейсбук

Смело може да се каже, че в момента се извършва най-голямата политическа измама в най-новата история на България

Тодор Александров

Втора седмица продължава водевилът „правителство на малцинството“. Разиграват ни сцени от евтин сериал. „Преговори“ пред публика, раболепни усмивки, поклони, наколенки. Всичко е прекрасно, всички са щастливи. ИТН, ДБ, БСП, ДПС и мутрите. Няма разминавания, всички програми съвпадат. Пред България се отваря рогът на изобилието и щастието. Няма да има бедни пенсионери, няма да има безработни, парите ще се сипят като сняг по Коледа.

Народът тръпне, нивга не видял такъв политически консенсус, такова разбирателство в името на България.

Правят ви на идиоти, драги съотечественици !!

Всички тези преговори се наричат на жаргон „парлама“, прах в очите.

Решенията за новото правителство се вземат на съвсем друго място. Под „дебелата боянска сянка“, колкото и някакви треторазредни фактори и слуги на Чалгаря да отричат. Те нито са в час, нито някой е сметнал за нужно да ги информира.

От ИТН толкова много се дистанцираха от ДПС, че седнаха в неделя да преговарят с тях. Престараха се. Преиграха. Толкова много преиграха, че се издадоха.

Тошкото на Слави така се засегна от обвиненията, че тестът „Николай Василев“ е на ДПС, че седна на една маса….с ДПС. Но се разграничи от…ДПС. Правят ни на идиоти.

Всичко около новото правителство е уточнено отдавна, още преди изборите. Ще ви пробутат „експертен кабинет“, без политически лица и без политическа отговорност. За което ДПС настоява отдавна. Кабинет на Румен Радев. На „националното спасение“, „националното съгласие“ и „националната безотговорност“. Крепен с плаващи мнозинства и за заблуда с малки скандали между партньорите в петорната коалиция.

Кабинет на „Бойкорашковци“ и „Кацаровци“. С ракета носител ИТН и зад нея ДПС. Ракета-носител към небитието. Търси се новият Беров (Орешарски), който да изкара една година или докато от Сараите преценят. Ако нещата не тръгнат, ще го похарчат. Както ще похарчат и Чалгаря. Референдуми, мажоритарен вот, само 120 депутати в парламента и всички останали предизборни кьорфишеци на чалгарите отидоха в историята. Вече никой не ги помни.

Пък вие им гласувайте. Главният Чалгар е изчезнал яко дим, няма го. Жив ли е, здрав ли е, холограма ли е ? Кой да каже. Като цялата му партия. И тя се покри. Нищо не знае, нищо не предлага. Няма програма за управление, няма кадри, няма идеология. Затова се търсят „беровци“. Смело може да се каже, че в момента се извършва най-голямата политическа измама в най-новата история на България.

Партия-фантом, с лидер който се крие, с депутати, които също ги крият, возят в автобуси и ги държат сигурно на лагер. Без програма, без идеи как да се управлява, без мнозинство, се кани да прави правителство. Също скрито дълбоко под миндера. Затова ви лъжат с „преговори“. Това е маскировката над тайните договорки с Румен Радев.

Който бави връчването на мандата, за да се разберат партиите. Кога е имало такова нещо в българската политика ? Никога. Но при Радев и неговите „протестъри“ може всичко. И няма медия, която да попита дали това е редно. Има медийна тишина. Пробутват ви поръчкови социологически изследвания, които възхваляват Радев и служебното му правителство. Пробутват ви демокрация по радевски. И няма „разследващи“ журналисти да попитат като нямат нищо общо с ДПС какво прави като водач на две листи на ИТН и вече депутат Любомир Каримански ?

За хората, които не знаят, това е доскорошният изпълнителен директор на „Инвестбанк“, банката на Доган. Която отпусна пари на Сокола да купи ТЕЦ“Варна“, любимата дъвка на Христо Лодкаря.

Какво прави в ИТН Николай Радулов, кадрови офицер от ДС, дори обявен за вътрешен министър в теста „Николай Василев“ ? Посочен от Атанас Атанасов в доклада за корупцията до премиера Иван Костов като свързан с изгонения от България Майкъл Чорни и с мафията. Сега Атанасов ще го преглътне ли ? В името на властта ще го преглътне и още как. И дясната ръка на Пеевски-Мирински, също свързан със Слави Трифонов, ще преглътне. И всичко ще преглътне само и само да се добере до властта. И подметките на Тошко ще излижат заедно с Христо Иванов. До блясък. Ще коленичат пред Слави като пред Румен Радев. Тези са безскрупулни.

Тези са лъжци и измамници. Затова ли протестираха „младите, умните и красивите“ миналото лято ? За Мая Манолова, за Николай Цонев, назначен във ВИК-Холдинг, за Бойко Рашков и любимеца на Лилов Янаки Стоилов ? За връщането на Корнелия Нинова и разгромената и партия във властта през задния вход ? Едва ли. Дано и те са разбрали, че ги използваха за фон, за пране на биографии и за масовката на голямата лъжа.

И за втория мандат на президента Румен Радев ли протестирахте -умни и красиви ? Организатор на цялата тази бутафория. А зад гърба на всички се хили в Сараите си големият кукловод Ахмед Доган. Пуснал в употреба поредната си марионетка. В случая Слави Трифонов.