„Люспите“ от ИТН няма да подкрепят правителство с участието на бившата им партия

0
145
Снимка: Труд

Оценката на поведението на ИТН показва, че е непостоянен и непредвидим партньор, каза Георги Георгиев

Независими депутати, отлюспили се от „Има такъв народ“, категорично не одобряват и няма да подкрепят правителство, в което участват бившите им колеги от формацията на Слави Трифонов.

„Ще гласувам против нов кабинет с ИТН, както и другите мои колеги, които напуснаха партията. Оценката на поведението на ИТН показва, че е непостоянен и непредвидим партньор, който намира механизми да руши. Няма промяна в тяхното поведение, те не са партньор, на който да разчиташ“, обяви пред Nova News независимият депутат Георги Георгиев, който напусна „Има такъв народ“.

Според него е важно да се зададе въпроса заслужава ли държавата ново нестабилно правителство. „Няма как да подкрепя това“, категоричен бе той.

По думите му отцепниците възнамеряват да сформират ново движение, водено от Радостин Василев и Николай Радулов, но Георгиев заяви, че той няма да бъде част от него.

„Подкрепям го и не се дистанцирам от него, има различни форми на участие. Има възможност движението да се коалира предизборно с ПП“, разкри Георгиев.