Мадам 500К продължава да цапа пейзажа, извини се наполовина на проф. Герджиков

0
274
Татяна Дончева

Все пак му пожела успех в предизборната кампания

Мадам 500К, както на шега наричат Татяна Дончева покрай скандала с Радостин Василев от ИТН, продължава да цапа пейзажа.

Днес Дончева охули в БНТ проф. Анастас Герджиков, че е присъдил званието доктор хонорис кауза на Бойко Борисов и цитира част от измислена хвалебствена реч на ректора на СУ по адрес на бившия премиер. Проф. Герджиков се обади по телефона в студиото, заяви, че казаното от Дончева е лъжа и поиска извинение.

Тя се оправда, че е видяла информацията в интернет – всъщност тя бе тиражирана от сайт за фалшиви новини на неин политически съратник.

По-късно Дончева написа уж извинителен пост във фейсбук: „Поднасям своите най-искрени извинения на професор Анастас Герджиков за твърдението ми в предаването „Денят започва“ по БНТ, че под негово ръководство Софийският университет „Св. Климент Охридски“ е направил Бойко Борисов доктор хонорис кауза и му желая успех в предизборната кампания!“

Да, ама в извинението никъде не се казва, че славословието, което тя приписа на Герджиков, е измислено. Ректорът твърди, че никога не го е изричал. Дончева не го споменава в извинението си, а всъщност то имаше по-голям дискредитиращ ефект за кандидата за президент.

Ето какво пише под поста й Мария Кирилова:

Извинете се от ефира на БНТ, където изрекохте тези лъжи, ако имате грам достойнство. Много е лесно да се извините във ФБ, където никой няма да ви отрази. Вие сте срам за обществото, а сте политик и адвокат. Заслужавате проф.Герджиков да ви съди за разпространението на лъжливи новини. Готова сте на всичко за един миг слава, без грам да се замислите за личността на даден човек.