Магистрат, обвързан с Христо Иванов, зареждал Антикорупционния фонд с материали

0
1211
Христо Иванов и Галина Захарова.

Лъснаха опасни обвързаности на шефа на ДБ

Жадният за власт и обществено признание Христо Иванов и кукловодите му не се спират пред нищо в напъните си за овладяване на съдебната власт и прокуратурата. Един от основните им инструменти е т.нар. Антикорупционен фонд, чийто шеф Андрей Янкулов е гласен за обвинител номер 1, пише БЛИЦ. Според медията шефката на ВКС Галина Захарова е подозирана, че зарежда с протоколи от ВКС въпросния Антикорупционен фонд, който бълва неспирно „разследвания“ в услуга на Христо Иванов и господарите му.

Самият Христо Иванов е в близки отношения със Захарова, както и със скандално известния ѝ предшественик Лозан Панов. Кой знае защо Антикорупционният фонд, който се представя като флагман на морала, не повдига въпроса защо Панов не е привикан от комисията в парламента, която разследва влиянието на Мартин Божанов – Нотариуса със знакови магистрати.

Андрей Янкулов

В същото време Антикорупционният фонд действа услужливо в полза на една бутикова партия и нейните архитекти, които искат да ползват Прокуратурата като своя собственост и да се разпореждат с нея.

Самата Галина Захарова неотдавна обяви пред придворна медия, че „мрежите на влияние трябва да се разследват едновременно“. Думите на госпожа Захарова много скоро могат да се обърнат като бумеранг срещу нея, тъй като скоро на бял сеят ще излезнат обстоятелства за обвързаности на нейния другар Христо, господарите му и един бивш главен прокурор, който много активно им помага.

Плетеницата от интереси се очаква да бъде разсечена и българските граждани да научат името на бившия главен прокурор и обслужващите му действия към главатаря на кръга „Капитал“.