Маноил Манев: Държавният служител Рашков дължи отговори за имоти за милиони

0
1669
Маноил Манев

Излиза, че Спецов трябва да провери Рашков, а Рашков трябва да провери Спецов, после двамата да проверят Михайлов, коментира Тома Биков

„Лесно е да се явяваш като носителя на правдата и да мълчиш как един следовател, шеф на бюрото за СРС и преподавател е натрупал имоти за милиони. За подслушванията да му припомня, че по време на 43-ото събрание, когато му предстоеше избор, дойде в парламента тръсна едни 23 подслушвани журналисти, без никакви доказателства. Сега същото, влезе в предизборната кампания на Радев, без нито едно доказателство. Дори днес когато България получи похвали, слушаме неща, които не са важни. Важно е да чуем отговорите за резиденцията му на шейх и чак тогава може да си носител на правдата“, заяви на брифинг Маноил Манев от ГЕРБ.

Тома Биков допълни, че няма забранени въпроси към хората, които заемат висши публични позиции. „Излиза, че Спецов трябва да провери Рашков, а Рашков трябва да провери Спецов, а двамата да проверят Михайлов и тримата общо да докладват на Радев. Вие си дайде сметка колко е адекватно позиционирането и как ще се реши всичко това“, допълни Биков.

Днес от ГЕРБ съобщиха, че шефът на фонд „Земеделие“ Борис Михайлов е у частвал в 3 фалирали или закрити фирми. Вчера от партията припомниха, че преди години той е бил разследван за данъчни измами.

Биков уточни, че информацията за шефа на фонд „Земеделие“ Борис Михайлов е придобита по публичен начин, като припомни и скандала, че той е поискал от медии информацията за него да бъде заличена.

На въпрос дали прокуратурата трябва да се заеме, Биков заяви, че такова разследване трябва да има, но парадоксът е, че органите, които също са компетентни, се управляват от същите тези лица.

„Сигурен съм, че „Свободна Европа“ ще разследват имотите на Рашков, г-жа Поли Паунова вероятно не се е събудила, но съм сигурен, че ще го направят“, каза още Биков.