„Маркет линкс“: В Бургас битката е за второто място, Димитър Николов води убедително с 64%

0
210
кметове
Димитър Николов

Допитването е сред 403-ма бургазлии три седмици преди местния вот

Едва 30% от жителите на Бургас са заявили, че ще гласуват в проучване на „Маркет линкс“, каза в сутрешния блок на Би Ти Ви Добромир Живков от агенцията. Допитването е сред 403-ма бургазлии три седмици преди местния вот. За сравнение – в Благоевград например заявилите твърдо, че ще отидат до урните са 58%.

В Бургас нагласите за гласуване намаляват с по 10% от последните местни избори заради доминацията на настоящия кмет Димитър Николов, каза Живков. Проучването на „Маркет линкс“ показва, че 64% от хората ще гласуват отново за него. Втори е Константин Бачийски със 7 %. Той е издигнат от „Средна европейска класа“ и е подкрепен от „Продължаваме промяната“. В Бургас коалиционните партньори ПП и ДБ подкрепиха различни кандидати. Тодор Ангелов от Възраждане е с 6% в проучването на „Маркет линкс“.

„Партийните пристрастия в Бургас не играят голяма роля. Водещ е мажоритарният елемент. Битката ще е за второто място. 13% още не са решили кого да подкрепят. Хората в Бургас искат добро управление, прозрачност, включването им във вземането на решения. Бургас е сред общините, които са преодолели проблемите с инфраструктурата например“, каза Добромир Живков.