Масирана атака на украински дронове срещу Москва тази нощ, ударени небостъргачи

0
1922
Снимка: 24 часа/архив

Хората в част от руската столица евакуирани, преустановени полети на летище Внуково

Украински безпилотни самолети атакуваха Москва през нощта, обяви кметът на града Сергей Собянин, цитиран от световните агенции.

„Тази нощ е имало нападение от украински безпилотни самолети. Фасадите на две високи сгради с офиси бяха леко повредени. Няма жертви или пострадали“, написа Собянин в Телеграм.

Атаката е срещу квартали с небостъргачи.

Стана ясно, че е в ход евакуация на цялата зона „Москва сити“ в московската столица. Целта на евакуацията е проверка на сградите. Именно в тази зона се намират двете повредени при атаката с дронове високи сгради, за които съобщи Собянин.

Министерството на отбраната на Русия поясни, че Украйна се е опитала да атакува обекти в Москва с безпилотни летателни апарати, като един дрон е бил унищожен във въздуха над територията на Одинцовски район на Московска област. Други два дрона също са били прехванати и обезвредени със средства за водене на електронна война. Те са изгубили контрол и са се разбили на територията на зоната „Москва сити“, предаде ТАСС.

Един охранител е пострадал при атаката по високата административна сграда „Око 2“ в „Москва сити“, съобщиха службите за действия при извънредни ситуации. Избити са стъклата на етажи от първи до четвърти.

По-рано бе съобщено, че е била атакувана и сградата „IQ-квартал“ в същата зона, като на нивото на петия и шестия етаж са били изпочупени стъклата.

Заради възникналото извънредно положение бяха временно преустановени полетите от и до летище „Внуково“.

По-късно московското летище поднови работа, предаде ТАСС.

По-рано през нощта бе съобщено, че във въздушната зона на Москва е въведено временно ограничение на всякакви въздухоплавателни средства.