Мая Манолова и съгражданите на Веско Маринов искат оставката на Рашков, блокираха пътя Варна – София

0
353
Сградата на полицията в Стражица Снимка: БНР

Министърът закри полицейските участъци в двете градчета

Мая Манолова, жители на Полски Тръмбеш, откъдето е родом певецът Веско Маринов, и Стражица искат оставката на Бойко Рашков заради закриване на полицейските управления в двете населени места. Недоволните жители блокираха движението на главния път София – Варна, на разклона за Стражица, съобщава boliarinews.bg

Пред тях Мая Манолова обяви, че поема защитата на двете полицейски управления и жалбите за закриването им вече са входирани.

„Ние ще защитаваме докрай нашето полицейско управление, уважаеми приятели. През последните 30 години се водят политики, в които малките населени места остават без институции и без възможности за живот. Бих приел тази реформа на МВР, ако бройките от нашето управление не отиваха в ОДМВР и РПУ-В. Търново. При нас са повече от 10 бройки! Тоест там, където има, се дава повече, а там, където няма, се отнема. Ние сме тук, за да кажем, че повече няма да търпим такава политика. За нас е неприемливо тази заповед на вътрешния министър да продължи да съществува в правния мир. Днес ясно казваме, че такова отношение повече няма да позволим“, заяви Георги Чакъров.