Мъж с расо и кръст се опита да нападне Кирил Петков пред президентството

0
76
Снимка: Дарикнюз

Полицията го изтласка

Протест пред сградата на президентството организира коалиция „Левицата!“ по време на връщането на изпълнения мандат за съставяне на правителство. Докато съпредседателят на ПП Кирил Петков слизаше от автомобила си и се отправяше към входа на институцията, към него се затича един от протестиращите – мъж, облечен в расо и с кръст в ръка. Полицаите реагираха веднага, хванаха мъжа и го върнаха обратно в тълпата.

Малко по-късно от коалицията обявиха, че се разграничават от Атанас Стефанов. Г-н Стефанов никога не е бил част от „Левицата!“, нито част от инициирания от нашата формация протест, посочват те.

Иначе протестът бе срещу „погазването на държавността и политическия цинизъм“ и започна малко преди представители на „Продължаваме Промяната – Демократична България“ да върнат на държавния глава Румен Радев изпълнен втория мандат за съставяне на правителство.

Те протестираха по думите им срещу „престъпната коалиция“ между ГЕРБ и ПП-ДБ. На площада имаше и двама души, които бяха маскирани като сватбари – Бойко Борисов и Кирил Петков, облечени като булка и младоженец.

От „ЛЕВИЦАТА“ се обявяват против „правителство, съставено от партии с хора, които се крият зад имунитети“. Според тях това е национално предателство.

„Коалиция ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ (ДПС) не бива да докосва с мръсните си ръце българската конституция. България не е за продан от продажници и национални предатели“, написаха от „ЛЕВИЦАТА“ във фейсбук страницата за протеста.

Източник: DarikNews