Медици също готвят протест, ако няма увеличаване на заплатите

0
38
Снимка: архив

Ще изчакаме тези десет дни да получим точен и ясен отговор: ще има ли увеличение и с колко, казват от синдикат „Защита“

„Въпросите, които сме поставили още от лятото, за най-голямо съжаление, към днешна дата нямат отговор. На нито един въпрос на този етап не получихме конкретен отговор.“ Това заяви председателят на национален синдикат „Защита“ Красимир Митов след среща със заместник-министъра на здравеопазването Георги Йорданов.

Красимир Митов каза, че другата седмица се събира националният им съвет, за да информират и ще имат готовност за евентуални протести, „за да разберат, че няма да отстъпят медиците от това, което искат“.

„Ще изчакаме тези десет дни да получим точен и ясен отговор: ще има ли увеличение, с колко ще бъде увеличението, какви мерки ще бъдат предприети“, каза той.

„Ако бъдат премахнати от заплатите на медиците допълнителните пари за борбата с COVID, здравният сектор ще бъде един от най-ниско платените“, заяви Митов.

Синдикат „Защита“ настояват за увеличение на основните трудови възнаграждения на работещите в сектор „Здравеопазване“, увеличение на бюджетите за издръжка на ЦСМП в страната, увеличение на стойностите на клиничните пътеки и др.