Мел Гибсън почете паметта на актьора Христо Живков: Ще ми липсва, но знам, че страданието му е приключило

0
69
Христо Живков

До последния момент той беше изпълнен с надежда и духът му беше силен, пише именитият актьор

Продуцентът, режисьор и киносценарист на „Страстите Христови“ Мел Гибсън почете паметта на Христо Живков – една от звездите в неговия блокбъстър от 2004 г. – който почина след дълга битка с рака на 48-годишна възраст.

„Моят скъп приятел Христо загуби своята героична битка с рака. До последния момент той беше изпълнен с надежда и духът му беше силен. Ще ми липсва, но знам, че страданието му е приключило. Бог да го пази“, пише в изявление за Fox News Digital актьорът.

Живков е роден на 18 февруари 1975 г. в София. Той участва в наградения италиански филм „Професията на оръжията“ и „Добрата война“, американско-италианска продукция с участието на звездата от „Челюсти“ Рой Шайдър през 2002 г.

През 2004-а той влезе в ролята на Йоан Богослов в хитовата лента, редом до Джим Кавийзъл и Моника Белучи.

Живков продължава да играе и продуцира основно в Италия, а по-късно става съосновател на Red Carpet Films през 2009 г.

Италианската актриса Мария Грация Кучинота, която участва във филми като „Пощальонът“ и филма за Джеймс Бонд „Светът не е достатъчен“, също изказа своята почит към българския актьор в своя Instagram.

През 2016 г. Гибсън потвърди, че има планове да направи продължение на „Страстите Христови“, но статусът на филма, включително и актьорите, не са известни и до момента, пише Fox news.