Meta свали страницата на Атлантически съвет на България заради антируски публикации

0
219
Снимка: фейсбук

Това е нагло покушение не само срещу свободата на словото, но и против евроатлантическия избор на българско общество“, коментираха от организацията

Преди час модераторите на българското съдържание на Фейсбук свалиха страницата на Атлантически Съвет / Atlantic Council of Bulgaria! За това алармираха от ръководството на неправителствената организация, коята има над 20 хил. последователи. Така бе премината последната граница, след като повече от месец страницата на атлантиците бе обект на тежка цензура и налагане на неоправдани санкции, заради публикации, насочени срещу режима на Путин и мръсната руска война срещу Украйна.

Това е нагло покушение не само срещу свободата на словото, но и против евроатлантическия избор на българско общество.

От месеци наред местната фирма, наета от Meta, изпълнява „мокри поръчки“ против тази страница, която беше обект на непрестанни атаки и необосновани рестрикции. Първо решиха да й намалят видимостта и разпространението, а днес вече са прибягнали до крайната мярка. От отчаяние. Защото вече се вдигна достатъчно шум за произвола на проруските модератори във Фейсбук- България.

Отчаяни са. Слаби са. Защато колкото й да налагаха рестрикции на нейното разпространение, толкова повече се увеличаваха хората, които я търсеха, намираха и следваха съдържанието й.

Днес кремълската цензура дойде, за да унищожи страницата на Атлантическия съвет на България. Утре ще дойде и за Вас!

Добрата новина е, че те сбъркаха. Паниката е лош съветник, особено по време на война. След като преминаха и тази граница, проблемът с Фейсбук-България ще става още по-видим. И това е пътят той да бъде решен“, коментират от ръководството на АСБ.

Те призовават членовете и симпатизантите си да споделят тази нова, за да надигнем глас и защитим заедно нашата свобода и нашия евроатлантически път! Сигналът е изпратен и до U.S. Embassy Sofia!