Радев подай оставка!!

0
3292
Румен Радев

Светлина! Повече светлина в президентството!!!!!

Иван Михайлов

Ако бях на мястото на президента Румен Радев в момента, бих подал оставка. Незабавно ! След днешните разкрития на прокуратурата как бизнесменът Пламен Бобоков е назначавал посланици през „съветника по антикорупция“ Пламен Узунов държавният глава просто трябва да се скрие някъде далече. И да хвърли оставка. Като човек напълно орезилил институцията Президент на Република България.

30 години след падането на режима на Тодор Живков доживяхме президентството да се превърне в търговска кантора, където срещу консултантски договор (и пари, разбира се) съветник на Румен Радев продава посланически места. Това, ако не е корупция, какво е? Нещо повече. От разпространените от прокуратурата чатове между Бобоков и Узунов-Фашиста става ясно, че осребряването на посланически места не е основната дейност на втория.

Пак по заръка на Бобоков Узунов е правил справки в секретните системи на МВР, опитвал заличаване на криминални регистрации, давал информация за собственици на автомобили, получавал и пращал съдебни решения, преди те да бъдат подписани от съдиите. Предполага се, не само „от добра воля“.

Вместо да подаде оставка, президентът се хвърли „на таран“ срещу прокуратурата и главния прокурор Иван Гешев. И ,разбира се, срещу Борисов.

Значи ли това, че Радев стои зад орезиления си съветник и бивш служебен вътрешен министър? И ако е така, защо?

Натрапва се и следният въпрос. Като е прибирал чрез брат си пари от Бобоков, дали Узунов се е отчитал „горе“ ? Все пак не той, а Радев подписва за посланици. Трудно е да се повярва, че бивш селски полицай ще си позволи от името на президентството да върти сделки „договор срещу посланици“. И то сам.

Там ли е заровено кучето? Преди две години Румен Радев поиска повече светлина, която с прожектор да осветли корупцията в управлението. Като перифразира предсмъртните думи на Гьоте: Светлина! Повече светлина!

И когато прожекторите осветиха сградата на Дондуков №2, Радев побесня и си позволи нападки към прокуратурата, която работела като „жълта медия“. Този човек наистина не знае къде се намира. И се държи като фатмак в поделение, който не познава разделението на властите.

Така стана и в началото на тази година, когато бяха пуснати записите на президента с шефа на ВВС ген. Цанко Стойков, в които се говори за опити да се осуети проверка на стария състав на антикорупционната комисия, която иска да изследва договорите, с които настоящата съпруга на президента е заемала щатове във ВВС, докато Румен Радев ѝ е бил началник.

И тогава писах и сега ще повторя, Радев е затънал в блатото, както той наричаше България, и колкото повече се дърпа, толкова повече потъва. Към момента го спасява само имунитетът и конституцията.

След като съветникът му по „антикорупция“ се занимава със заличаване на криминални регистрации какво ли вършат другите съветници? Направо да те е страх да попиташ. След като се знае, че това са предимно векерейци, ченгета и доносници на Държавна сигурност.

Остава и ние като данъкоплатци да перифразираме Гьоте и да поискаме: Светлина! Повече светлина в президентството!!! Радев подай оставка!