Методи Лалов поиска оставката на Христо Иванов, Мирчев и Цонева

0
624
Методи Лалов
Николай Димитров - ГЕРБ/СДС Николай Димитров - ГЕРБ/СДС

Мотивът е недемократичното ръководене на „Да, България“

Общинският съветник от ДБ Методи Лалов поиска оставката на Христо Иванов в качеството му на председател на „Да, България“. Мотивът е недемократичното ръководене на политическата формация. Това той обяви в профила си във Фейсбук.

Ето какво написа той:

С оглед случващото се от години в „Да, България“ и в коалицията „Демократична България“ мисля, че след изборите Христо Иванов следва да си подаде оставката като председател на партията.

Оставки следва да подадат и немалка част от Изпълнителния съвет на „Да, България“, в частност Ивайло Мирчев и Антоанета Цонева.

Недемократичното ръководство на партията демотивира и отблъсква и все повече хора и привлича все повече друго с клиентелистко мислене и цели. Неминуемо това ще има негативни последици за демократичната общност, които ще приличат още в резултатите от предстоящите избори.

Снощи обясних в свой пост част от основанията да кажа това. След изборите ще говоря още по-подробно, като най-подробно ще направя това на Националната конференция на „Да, България“, ако Националният съвет на „Да, България“ реши въобще някога да я свика, тъй като това трябваше да бъде сторено много отдавна, но удобно за някого това не се случва (в резултат на това мандатът на всички органи на партията е изтекъл).

Говоря сега (правя го от много месеци, включително публично, но няма кой да чуе), тъй като после ще ме питате защо съм бил част от създаването на този порочен модел. И защото за истината винаги е подходящо да се говори (за някои винаги е неподходящо).