Между 500 и 900 нелегални мигранти влизат в България на ден

0
50
Росица Димитрова

Директорката на Гранична полиция Росица Димитрова каза, че започват да се укрепват компрометирани участъци по оградата на южната ни граница

„Между 500 и 900 нелегални мигранти влизат в България на ден“, заяви пред БТВ Росица Димитрова, директор на Гранична полиция.

Тя посочи, че не знае кои са полицаите, за които вътрешният министър Иван Демерджиев говори преди дни, че помагат за трафика на бежанци. В момента когато приключат работа, министър Демерджиев вероятно ще каже кои са полицаите, помагали на трафикантите на мигранти.

Росица Димитрова каза, че започват да се укрепват онези участъци по оградата на южната ни граница, които са компрометирани. Там междувременно има наряди от служитгели на Гранична полиция и Министерството на отбраната.

„Каналджиите вече са наясно, че границата е наситена със служители на Гранична полиция и на МО и се съобразяват с това“, коментира Росица Димитрова пред Би Ти Ви.

Според нея след 2015 г. сега наблюдаваме най-силния натиск от нелегални мигранти на границата на България. Тяхната цел е Западна Европа, едва 5% от този поток остава в България и този огромен натиск няма как да бъде сведен до нула, посочи още директорът на Гранична полиция.