Михаил Миков: Оставането на Нинова начело на БСП е подигравка с морала и нормалността

0
48
Михаил Миков Снимка: архив

Това вече не е партия на идейна основа, твърди той

„Това е подигравка с морала, с човешкото разбиране за нормалността, не само в политиката,“ заяви пред БТВ бившият председател на БСП Михаил Миков, който обяви, че напуска партията, след като конгресът не прие оставката на председателя Корнелия Нинова.

„Партията беше овладяна от един едноличен организационен механизъм“, заяви Миков и допълни: „Аргументи, че сега не е моментът за смяна на Нинова, слушаме от години и виждаме какъв е резултатът.“

По думите на Миков става въпрос за голямо разминаване между действителността, разбиранията на левите хора и разбиранията на хората в левицата.

„Не става въпрос за несъгласие с лидера, тези несъгласия съм ги заявявал публично, става въпрос за усещане за дълбоко разбиване на моето усещане за БСП, на разбиване на усещането на хиляди граждани как функционира БСП. Това вече не е партия на идейна основа, това е една група от хора, която се опитва да запази някакво статукво“, обясни още той.

Михов е категоричен, че БСП е изгубила моралното право да бъде доминиращата сила в лявото, както и да бъде центърът в лявото.

„Проблемът не е с председателите, проблемът е, че членовете си отидоха“, каза още той.