Милена Славова: Политиците са продажници

0
483
Милена Славова

Парите и лицемерието определят всичко

Милена Славова пред Bulgaria ON AIR

В интерес на истината, политиците са продажници. Те произлизат от народа и когато са в такива среди още от малки, те мислят, че това е правилният начин на живот, а когато станат политици с власт, вече не ги интересува абсолютно нищо.

Хората долу са раята. Парите и лицемерието определят всичко. Много от хората на изкуството, за съжаление, също вървят по течението. Същите тези хора, които днес са зелени, червени, утре стават сини, после са жълти, което също не ми харесва. Но те може би си мислят, че това е начин на оцеляване. За мен това не е правилно.

Навремето ние и нашите идеи за хубава държава бяха тотално използвани. И нищо от това, което искахме, не се случи. Разликата е, че сега има много неща в магазините, едно време нямаше.

Ние сме бити кучета и знаем за какво става въпрос, надявам се по-младите да имат повече мозък и да мислят с него. Да не залитат по парите, защото златото е много лъскаво, но в един момент е голям предател. Така че не искам да вкарвам морал или да си налагам мнението, но нека да не забравяме ценностната система и морала в днешно време. Това са добродетелите на човека.

Аз също се бунтувах против нещата, които се случват, това, което виждаме години наред. И в един момент стигнах дотам, че не знам на кого да вярвам. Защото днес единият човек е при едните, утре при другите, вдругиден при третите и аз вече не знам кой кой е. Искам да вярвам на човек, на когото да му видиш историята, видиш какво е направил, как е живял, пътя, по който е вървял. Само тогава може да си направи човек извод, тогава има някакъв филтър, че този човек е от свестните и може да му се гласува доверие.

Но колко са тези, на които им знаем миналото? То не излиза никъде. Защо не излиза миналото им? И в следващия момент се оказва, че той е бил еди-къде си, махнат е заради злоупотреба и са го сложили от едното място на другото. В парламента да приемат нови правила – когато някой се издъни за нещо, просто да излезе, да се извини и да напусне. Защо това не се случва? Те се дънят постоянно и нагло обясняват, как няма да се махнат. И никой няма правата да го махне.