Заплашвали певицата Милена Славова с инвалидни колички и удавяне заради пост срещу гей парадите

0
69
Фенова на Милена обсадиха сградата на ВАС.

Стотици нейни поддръжници блокираха сградата на ВАС

Певицата Милена Славова е получила садистични заплахи от представители на гей общността след поста си във фейсбук по отношение на „София прайд“. Това разкри тя по време на делото във Върховния административен съд (ВАС).

В заплахите се споменавали неща като завързване за инвалидна количка, удавяне в езеро и други подобни. Тя и 13-годишната й дъщеря се почувствали възмутени и омерзени от написаното, пише „24 часа“.

Милена Славова обясни, че била провокирана да напише своя пост във фейсбук от снимка, на която се виждало гол мъж с българското знаме, забито в задните му части.

Според адвокат Деница Любенова, която представлява ЛГБТ организацията „Действие“, Милена е осъществила явна дискриминация по признака сексуална ориентация, а подобни неща на „София прайд“ не се били случвали.

Прокуратурата, която също имаше представител на делото, защити певицата като каза, че тя е изразила правото на свободно мнение, което е гарантирано от Конституцията.

Върховният съд ще се произнесе до месец. Преди делото стотици нейни поддръжници блокираха сградата на Върховния административен съд-ВАС в знак на подкрепа за певицата.

Пред сградата на съда я чакаха приятели и познати в знак на подкрепа. Част от хората държаха плакати с надписи: „Внимание! Розови тоги“, “Не на отнемането на свободата на словото и налагането на противоестествени модели”, както и “Вярваме, че правдата ще възтържествува”.

Имаше и много рокери, дошли с моторите си.