Министерството на отбраната започна да разпродава имоти

0
230
Министерството на отбраната

Най-апетитният е терен с площ 153 дка край Несебър

Терен с площ 153 дка в местността Кокалу край Несебър, обозначен като „брегова батарея“, вади на търг Министерството на отбраната с аргумента, че съоръжението е с отпаднала за отбраната ни необходимост.

Публичните книжа показват, че процедурата за продажбата трябва да започне до 30 май т.г. В сайтовете за недвижими имоти могат да се намерят няколко оферти в същата местност, като за един от тях с площ 730 кв. м е посочена цена от 80 000 евро, съобщава “Монитор“.

Списъкът с непотребните и нарочени за продажба имоти на МО включва 100 обекта, сред тях са две запасни летища в района на Бяла Слатина, два автодрума в района на Балчик, три мобилизационни бази край селата Троян /Симеоновградско/, Християново и Калояновец /Старозагорско/.

Включени са и няколко обекта с внушителни размери от по близо 200 дка в различни региони, като най-голям е в землището на монтанското село Габровница /468 дка/, посочен като незастроен район.

През втората половина на годината предстои да бъдат продадени 4 обекта /магазини/ в столичните квартали „Люлин“, „Полигона“ и „Обеля“, показва прегледът на списъка.